Nieuw bluegrass album voor Zweedse groep Le Chat Mort

En we zijn weer in Zweden. Dit keer maken we een uitstapje naar de bluegrass met het viertal Le Chat Mort. Op 16 januari was de releaseparty van hun tweede album Roses in de Brooklyn Bar in Stockholm.

Roses is de opvolger van hun titelloze debuut-cd  uit 2011. En wat een opvolger! Twaalf heerlijke tracks in het genre bluegrass en swing.

De Zweedse band Le Chat Mort, in het Nederlands De dode kat..,  telt vier leden, Matti Friberg op bas, Peter Strömquist op gitaar, Bror David Nilsson op Banjo en de geweldige stem van zangeres Camilla Neiderman, die ook nog de snare-drum bespeeld. Dit viertal maakt bluegrass zoals het hoort te klinken.
Het album Roses bestaat grotendeels uit zelfgeschreven tracks. Uitzonderingen daarop zijn onder andere  versies van Don’t you just know it van Huey Smith en Iko Iko uit 1953 van James Crawford. Track zeven van deze cd, het ingetogen Eyes Closed, had uitstekend gepast op Ilse DeLange’s album The Common Linnets.
Het heldere banjospel en de lekkere wat rauwe stem van Camilla, maakt van deze Zweeds cd een zeer aangenaam grotendeels uptempo bluegrass product.
Meer informatie is te vinden op hun website www.lechatmort.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.