Nieuw album van ‘aussie’ Scotty Baker heet I’m Calling It

We moesten er even op wachten, maar begin juni was het dan toch eindelijk zo ver, de release van Scotty Bakers uitstekende nieuwste album I’m Calling It, opvolger van zijn debuut-cd uit 2011, Just Like That!
Deze nieuwe geluidsdrager, I’m Calling It, is uitgebracht op het Australische Presstone platenlabel en bevat een veertiental tracks van heerlijke ‘downunder’ rockabilly en country.

Zanger en gitarist Scotty Baker is een geboren en getogen Australiër en woont sinds kort in het plaatje Echuca, zo’n 220 km boven Melbourne. Al op jonge leeftijd leerde hij gitaar spelen en met de invloeden van artiesten als Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley resulteerde dat in optredens op vele grote rock & roll festivals in geheel Australië. Naar aanleiding van dit succes besloot Scotty in 2010 de studio in te duiken en een veertiental zelfgeschreven nummers uit te brengen op cd. Zijn debuutalbum Just Like That!, een mix van rockabilly, rock & roll, country en hillbilly kreeg wereldwijd lovende kritieken.

Nu in 2014 is daar de opvolger. I’m Calling It, wederom gevuld met 14 zelfgeschreven nummers, is weer een aangenaam Australisch product geworden. Ook op deze cd vinden we muziekstijlen als rockabilly, rock & roll en country. Samen met The Starlines en pianist Ezra Lee, die aan dit album hebben meegewerkt, brengt Scotty vele lekkere up-tempo tracks als Pop The Question, Just For Me en Move To The City. Cash liefhebbers kunnen afstemmen op track vier van het album met de authentiek klinkende ‘Man in Black’ plaat I Don’t Care. Op het duet Love Not Money horen we Coral Lee uit Melbourne, zangeres van de rockabilly/blues band Coral Lee and the Silver Scream.
Meer informatie over Scotty Baker is te vinden op de website www.scottybaker.com.au

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.