SOUTH MOUNTAIN

Kort na hun debuut release, had South Mountain voldoende impact om de felbegeerde ‘Vista Rising Star Award’ in de wacht te slepen als beste nieuwe artiest van 1991. Deze Award werd uitgereikt door de Canadese Country Music Association.

Uitgebreide omschrijving

Kort na hun debuut release, had South Mountain voldoende impact om de felbegeerde ‘Vista Rising Star Award’ in de wacht te slepen als beste nieuwe artiest van 1991. Deze Award werd uitgereikt door de Canadese Country Music Association. De muziekindustrie, in combinatie met het constante succes op de radio, duidt erop dat de overwinning geen verrassing was. Het enorme talent en de prestaties van de individuele leden van South Mountain, plus de unieke sound gecreëerd door de combinatie van de geweldige vocale capaciteiten en hun ongeëvenaarde muzikaliteit laten weinig ruimte over voor twijfel. Dit is absolute klasse.

Steve Piticco
Als het gaat om gitaar pickers dan is Steve Piticco een klasse op zich. Hij is uitgegroeid tot de standaard voor doorgewinterde professionals en de ontwikkeling van gitaristen, met zijn eigen geluid en stijl. Steve is vele malen erkend door de CCMA als Guitar Player of the Year en ook als Instrumentalist of the Year. Steve reist veel door Canada en Europa en zijn verschijning in een Nashville tv-programma bracht de volgende opmerkingen van doorgewinterde Nashville sessie muzikanten: “Hij is niet van deze planeet!” Als het gaat om country dan is Steve Piticco van absolute wereldklasse.

Jay Riehl
Jay begon met drummen op 2-jarige leeftijd. Jay begon een succesvolle opnamestudio in Stratford Ontario Canada. Tussen het maken van opnamen en het verkennen van de wereld, heeft Jay samengewerkt met Merle Haggard, Brian Dennehy, Justin Bieber, Dolly Parton, Tommy Hunter, Steven Page, The Stratford Festival, Discovery Channel, Bravo, Paul Gross, Simon Callow, John Cody Carter, John Landry, Jim Witter en Farmers Daughter, om er een paar te noemen. Jay woont momenteel in Nashville TN en houdt zich bezig met allerlei zaken die met muziek te maken hebben. Maar de drums blijven voor hem het belangrijkst.

Kurk Bernard
Als het aankomt op traditionele country muziek zangers behoort Kurk tot de top. Zijn jarenlange zingen rond de keukentafel met zijn vader en oom hebben hem gebracht waar hij nu is. Zijn unieke Buck Owens flair laat hoofden draaien. Kurk houdt er van om op het podium te staan zolang hij zich kan herinneren. Naast de zang neemt hij ook de bas partij voor zijn rekening. Kurk is pas tevreden als er een lach op de gezichten van zijn publiek staat. Zijn uitstraling werkt aanstekelijk. Kurk werkt met diverse bands, waaronder Blind River, maar weet altijd tijd in te ruimen voor traditionele country met South Mountain.

Linsey Beckett
Linsey Beckett stond op tal van podia in Canada en delen van de Verenigde Staten en wist het publiek te boeien met fraai fiddle spel. energiek stepdansen en een aanstekelijke glimlach. De traditie van het fiddle spel is doorgegeven door vele generaties in de familie van Linsey. Ze treedt regelmatig op met haar familie band, The Beckett Familie, die bekend staan om hun traditionele country muziek die varieert van Western Swing tot Bluegrass, en hun Canadese Old Tyme fiddle geluid. Ze zijn vaak te bewonderen op festivals en Linsey heeft zich inmiddels een vaste plaats verworven binnen South Mountain.

 

SM Promo 1 Clean