ALBUM VAN DE MAAND – MEI 2015

ALLISON MOORER – DOWN TO BELIEVING
De 42-jarige country zangeres Allison Moorer is de jongere zus van Shelby Lynne en in 2005 is ze getrouwd met singer-songwriter Steve Earle, waar ze begin 2014 na 9 jaar huwelijk alweer in alle vrede van is gescheiden.
Het verwerkingsproces van de echtscheiding en het feit dat hun 4-jarige zoon John Henry met autisme is gediagnostiseerd vormen de basis van het songmateriaal dat Allison Moorer heeft geschreven voor haar moorernieuwste, negende studioplaat “Down To Believing” als opvolger van haar album “Crows” uit 2010. Het is al weer 17 jaar geleden dat haar eerste album is verschenen.
Allison Moorer is teruggekeerd naar Nashville om “Down To Believing” op te nemen. Kenny Greenberg is de producer van haar album en met hem heeft ze ook haar eerste twee albums opgenomen. Het materiaal is niet te vergelijken want Allison kiest voor een duidelijk stevigere aanpak. Aanwezig zijn rock invloeden uit de jaren zeventig maar ook de roots worden niet vergeten.
De ballads op het album zijn hartverscheurend. Veel songs op het album klinken heel persoonlijk en ze vertolkt ze met hart en ziel.

“Down To Believing” betekent de comeback voor Allison Moorer. Het album bevat 13 songs hoofdzakelijk door Allison zelf geschreven. De Creedence klassieker ‘Have You Ever Seen The Rain’ vormt een uitzondering maar ook deze song weet ze helemaal naar haar eigen hand te zetten. Songs als ‘If I Were Stronger’, ‘Blood’ en de prachtige countryballad ‘Gonna Get It Wrong’ spreken tot de verbeelding. De up tempo nummers laten hier en daar heftig gitaar scheur werk horen. Dit negende album tot het beste dat Allison tot op heden heeft uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.