ALBUM VAN DE MAAND – MAART 2015

THE WESTERN SWING AUTHORITY – NOW PLAYING

In de Western swing muziek hoort de viool op de voorgrond en de muziek nodigt je uit om de dansvloer in je bezit te nemen. De Canadese formatie The Western Swing Authority is een zeven-koppige formatie samengesteld uit Shane Guse, Dan Howlett, Matthew Lima, Pee Wee Charles, Jim Boudreau, Stacey Lee WSAen Paul Chapman. De groep werd dit jaar genomineerd voor drie Ameripolitan Music Awards en in 2014 voor twee Canadian Country Music Awards. De groep heeft onlangs getekend bij eOne Music Canada met als eerste resultaat hun nieuwe album Now Playing.

Het album opent met “Sweet Harriet,” een song die het visitekaartje is voor de rest van het album. Dit is ook de eerste single afkomstig van het album.  Zangeres Stacy Lee vertolkt een prominente rol en weet de sfeer uitstekend neer te zetten, soms rokerig dan weer romantisch. ‘Bapadoodle’ is het enige instrumentale werkje op dit album en ook daarmee weet de formatie de aandacht van de luisteraar te trekken.

Wat mij enorm aanspreekt is de vrolijkheid en de ongedwongenheid van “Now Playing”. Het lijkt of de songs live gespeeld worden. Het is onmogelijk om je ongelukkig te voelen bij het beluisteren van dit album. De songs brengen ons terug in de tijd. De tijd van Bob Wills. Je zou het album kunnen omschrijven als een mengeling van Asleep At The Wheel en The Time Jumpers.  De echte country liefhebber mag dit album niet missen en zangeres Stacey Lee heeft de perfecte stem voor dit genre. In één woord geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.