ALBUM VAN DE MAAND – JUNI 2015

WILLIE NELSON & MERLE HAGGARD – DJANGO AND JIMMIE

Laten we even de waanzin van de dag vergeten en terug gaan naar de tijd dat country nog country was. Gelukkig zijn er nog artiesten die dat hoog in het vaandel hebben. Zo kunnen we genieten van acts als Sturgill Simpson, Whitey Morgan, en zo zijn er nog wel een aantal en we hebben nog vele grootheden uit het verleden zoals Dwight Yoakam, Marty Stuart en Lee Ann Womack om er maar een paar te noemen.
De oude rakkers Willie Nelson en Merle Haggard, samen meer dan 160 jaar oud, zijn ook nog altijd van de partij. Als je kijkt en luistert naar deze twee veteranen dan stap je terug in de geschiedenis van de country. Ze zijn nog steeds actief, schrijven en zingen songs, nog steeds met veel enthousiasme. Het heilige vuur in hen houdt de echte country in leven en weten de fans van weleer te boeien. Zonder ook maar een enkele vorm van airplay weten zij met het album “Django and Jimmie” de aandacht op zich te vestigen.WILLIE&MERLE
Het album hebben ze genoemd naar hun respectievelijke # 1 muzikale helden. “Django and Jimmie” is niet echt muziek geïnspireerd door gitarist Django Renihardt en zanger Jimmie Rodgers. Er zijn geen nummers geschreven die daaraan herinneren en afgezien van het titelnummer wordt ook niet verwezen naar deze namen uit het verleden. Het is meer een eerbetoon van Willie en Merle’s aan hen in de naam van het album.
Het heeft eigenlijk geen zin om er songs uit te lichten omdat de songs elkaar naar de kroon steken in schoonheid. Dit zijn Wille Nelson en Merle Haggard ten voeten uit. Nu kunnen we er nog van genieten en voor hoe lang nog want de leeftijd van deze twee nestors begint te tellen. Het zal niet zo lang meer duren voordat zij plaats moeten maken voor een veel jongere generatie en of er waardige vervangers komen is nog maar zeer de vraag. Met dit album tekenen zij voor hun zesde debuutalbum. Maak de wandeling samen met dit tweetal door de country van weleer en ik beloof je een prachtige wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.