ALBUM VAN DE MAAND – JANUARI 2015

ANGALEENA PRESLEY – AMERICAN MIDDEL CLASS

De Amerikaanse countryster Miranda Lambert vormde een paar jaar geleden samen met Ashley Monroe en Angaleena Presley het succesvolle trio The Pistol Annies. Zoals iedereen wel weet maakt Miranda Lambert al langer solo albums. Vorig jaar was daar ook plots Ashley Monroemet “ Like A Rose”. Nnu is het de beurt aan Angaleena Presley.
Angaleena Presley groeide op in Kentucky en is de dochter van een mijnwerker. Voldoende raakvlakken voor een traditioneel klinkend album maar gelukkig is Angaleena Presley ruimdenkend en blijft ze verre van de hedendaagse Nashville Sound. Angeleena Presley
In de States wordt het album omschreven als Americana. Met die naam heb ik nog steeds moeite en volgens mij is die term alleen maar uitgevonden omdat men country een beladen woord vindt. Angaleena put uit de folk, country en blues en vertolkt zowel akoestische songs als songs waarin de elektrische gitaren om de hoek komen kijken.
De songs zijn voorzien van een mooie instrumentatie, met fraai gitaarwerk. Uiteindelijk wordt “American Middle Class” gedragen door de stem van de zangeres.
American Middle Class bevat songs die steeds beter worden als je het album vaker draait. Angaleena kan zich vocaal meten met de besten maar krijgt daarbij ook nog steun van anderen.
Kortom een klasse album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.