ALBUM VAN DE MAAND – FEBRUARI 2015

FREDERIQUE SPIGT – THE MEDICINE SHOW

De rasechte Rotterdamse zangeres Frédérique Spigt gaat op The Medicine Show terug naar het Wilde Westen, toen avonturiers en opportunisten neerstreken aan de voet van de Sierra Nevada na de goudgekte van 1849.
In Het Oude Westen in het Amerika van de negentiende eeuw was The Medicine Show een bekend fenomeen. Een reizend gezelschap met verhalenvertellers, goochelaars, muzikanten en een dokter. Of beter gezegd: een kwakzalver, die tonic verkocht tegen alle denkbare ziektes en ongemakken. Dat is de omgeving waar Frédérique ons mee naar toe neemt.
De veertien tracks verhalen over liefde, bedrog en de dood, oftewel het zware leven op de prairie. De multi-instrumentalist Spigt speelt op deze plaat van alles en nog wat. Ze zingt, in haar herkenbare stijl, speelt harmonica, xylofoon en percussie, maar grijpt ook naar de gitaar, piano en trompet. Ze is beïnvloed door een ratjetoe aan stijlen als Americana, folk, country, blues, bluegrass en rock’n roll.
Via de eerste single ‘Nos Levantaremos’ trekken we de grens van Mexico over met de latin ritmes van de akoestische gitaren. frederique
Fré zoals ze in Rotterdam genoemd wordt past bij die stad, het is een ruwe bolster en blanke pit en blijkt van alle markten thuis. Ze laat zich door niemand gek maken en kiest haar eigen weg waardoor ze eigenzinnig en gewaagd overkomt.
De enige cover van het album ‘Face In The Crowd’ is afkomstig van Tom Petty, voor het overige kiest Spigt voor eigen songs.
We kunnen met een gerust hart stellen dat zij onze eigen verhalenverteller is. Ze slaagt er wonderwel in om ons luisteraars te boeien met prachtige nummers en ze heeft daarbij hulp gekregen van ijzersterke muzikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.