ALBUM VAN DE MAAND – APRIL 2015

THE MAVERICKS – MONO

In de ruim 25 jaar dat The Mavericks bestaan is “Mono” pas het achtste studio-album en het tweede sinds de hereniging in dit decennium. Hun sterke punten zijn vaardigheid, charisma van zanger Raul Malo en de wetenschap van het plezier maken en dat van begin tot eind. “Mono” werd eigenlijk tussen de mavericksbedrijven (tournee’s) door opgenomen en kenmerkt zich door een no nonsens sound en ze klinken als of ze live spelen.

The Mavericks brengen een mix van roots muziek en hun aanpak nodigt uit tot dansen, dromen of gewoon tot luisteren en intens genieten. De samenstelling is heel mooi gedaan en het merendeel van de songs in geschreven door Raul Malo de zanger van de band. Diverse ritmes worden samengesmeed tot één geheel. Soms waan je je in de wereld van de salsa, dan weer tex-mex en ook de country wordt niet vergeten. “Mono” begint met salsa in ‘All Night Long’, en eindigt op het favoriete Tejano grondgebied met Doug Sahm’s tijdloze ‘Nitty Gritty’. De muziek kan als tijdloos omschreven worden.

The Mavericks zijn zelfbewust en zetten hun muziek op eigen wijze neer en dat is misschien wel de reden dat ze nooit helemaal doorgebroken zijn. Dit ondanks het feit dat ze midden jaren 90 een Grammy wonnen en ook twee maal gekozen werden tot Groep van het Jaar. Zal het ze nu lukken om de grote doorbraak te maken. Wat mij betreft wel maar naar mij wordt niet geluisterd. Jammer want ze verdienen het wel. “Mono” is een puik album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.